Γεννήθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στην Θεσσαλονίκη. Εισήλθε στην ‘’Σχολή Μονίμων Υπαξ\κων’’ το 1982 και αποφοίτησε το 1984. Υπηρέτησε επί 26 χρόνια σε Μονάδες των ΄΄Ειδικών Δυνάμεων΄΄ και του ΄΄Πεζικού΄΄.

Λόγω του ότι προερχόταν από οικογένειά που στελέχωσε την “Ελληνική Χωροφυλακή” και τις “Ενοπλες Δυνάμεις”, επηρεάστηκε από μικρός στο να αγαπήσει την Ελληνική και ξένη ιστορία και ότι σχετίζεται με αυτήν, και έτσι ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με την συγκέντρωση, συντήρηση, διάσωση, διαφύλαξη και προβολή του ιστορικού υλικού, το οποίο αναζητούσε και συνεχίζει έως και σήμερα να αναζητεί και να συλλέγει.

Αποστρατεύτηκε το 2008 με τον βαθμό του Λοχαγού, και έκτοτε ασχολήθηκε αποκλειστικά με την προβολή της συλλογής του.

Η συλλογή του περιλαμβάνει κυρίως εκθέματα που έχουν σχέση με τα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα, και τα οποία αποκτήθηκαν από προσωπικές αγορές από εξειδικευμένα ειδικά καταστήματα, από ελληνικές και ξένες δημοπρασίες, από δωρεές φίλων και από χορηγήσεις του “Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”, και κυρίως από οικογενειακά κειμήλια. Η συλλογή του πλέον εκτίθεται στο “Βλαχογιάννειο” μουσείο που του παραχώρησε ο Μητροπολίτης Βεροίας-Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, και του οποίου μουσείου είναι και ο υπεύθυνος.

Ζει από το 1999 στην πόλη της Βέροιας, είναι παντρεμένος με την Ελένη Σταύρου, και έχει τρεις γιους, τους Σωτήριο Αντώνιο και Φαίδωνα